Principală » 2016 » Decembrie » 17 » Vasile Popovici învinge polio prin artă
0:32 AM
Vasile Popovici învinge polio prin artă

Rotary Club Reșița a marcat  Ziua Mondială a luptei împotriva poliomielitei, prin lansarea proiect intitulat “Vasile Popovici învinge polio prin artă”. În cadrul evenimentului găzduit de libraria “Semn de carte”, președintele Rotary Club Reșița,  Constantin Dinculeasa a vorbit despre ampla campanie antipoliomelită, denumită sugestiv “End Polio Now”, program derulat sub egida Rotary Internațional, prin care din 1985 se duce o luptă continuă pentru eradicarea acestei boli.

Rotary International a dus la nivel planetar o campanie intensă și continuă împotriva virusului poliomelitic, contribuind la imunizarea a peste  2 miliarde de copii din 125 de țări și implicit, la scăderea numărului de țări bântuite de această cumplită epidemie. Donațiile se ridică la peste 850 milioane de dolari. Acțiunile pentru eradicarea bolii și imunizarea populației continuă mai ales în unele țări precum Pakistan, Nigeria, Somalia, Irak, Afganistan, unde nu s-a reușit o vaccinare eficientă,  din cauza conflictelor armate

Clubul Rotary Reşiţa 1, se implică în uriașul proiect ”End polio now” inițiat de Rotary International, a declarat Constantin Dinculeasa, prin promovarea talentului și dăruirii unui om care a fost victima virusului poliomelitic și care s-a ridicat deasupra bolii, cu puterea unui învingător. Este vorba de pictorul Vasile Popovici, care a creat opere a căror valoare contribuie la ajutorarea semenilor săi, secerați de aceeași suferință. Tablourile sale nu trădează infirmitatea pictorului, ci dimpotrivă, dezvăluie mărinimia și dorința de a fi de folos.

Proiectul denumit “Culorile care dau viață’’ are drept scop sensibilizarea oamenilor asupra pericolului bolii și-și aduce contribuția la fondul destinat cauzei pentru eradicarea pilomelitei la nivel mondial, a declarat președintele Club Rotary Reșița Constantin Dinculeasa.

Acțiunea proiectului îl are ca promotor pe maestrul Vasilică, ale cărui picturi achizitionate de Club Rotary Reșița 1 vor fi oferite unor cluburi Rotary prietene spre valorificarea lor în scop umanitar pentru cauza END POLIO NOW, cu provocarea de a transmite  la rândul lor aceste tablouri, altor cluburi Rotary sau organizații care vor  contribui la fondul umanitar pentru eradicarea poliomelitei și vor duce mai departe această cauză nobilă însoțită de operele create de mâna binecuvântată a pictorului.

Acțiunea inițiată de membrii Clubului Rotary Reșița,  în colaborare cu  Societatea pentru Cultură METARSIS s-a încheiat cu un moment muzical susținut de dr. Romeo Dumitrescu la vioară și prof. Cristian Roșoagă, la pian.

Reper 24, 26 oocctombrie 2014

Vizualizări: 182 | Adăugat de: Naiv | Tag-uri: pictura, ARTA, popovici, articcole, Panza, tablou, ullei, vasile, ziiare | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Mai multe informații
Imagini din galerie
contact
Phone: 0722379953 Email: vasile1969@gmail.com
Adresa
Județul Caras-Severin
Reșița, România
Location in google Maps